Telefon: 0735.174.262

Acasa | Contact | Login

Cos cumparaturi

Produse: 0

Total: 0,00 Lei

PET-SPOT C



Pret: 0,00 RON (TVA inclus)

0735.174.262

Email: info@semmax-vetmag.ro

Scurta Descriere
200 mg/ml - Soluţie antiparazitară de uz extern pentru câini

Compozitie
1 ml soluţie conţine: Fenthion................... 200 mg Excipienţi: Alcool izopropilic, Macrogol 200.

Actiune
Soluţia PET-SPOT C conţine un compus organofosforic cu activitate sistemică. Fenthionul îşi exercită acţiunea prin inhibarea colinesterazei la nivelul sinapselor, producând astfel distrugerea paraziţilor. PET-SPOT C este utilizat pentru combaterea puricilor la câini, fiind deosebit de eficient în timpul tratamentului şi având o bună activitate reziduală timp de 4 săptămâni. La o oră după tratament, Fenthionul se absoarbe 50%, iar la 8 ore 97% şi se depune în ţesutul conjunctiv. Din restul organismului se elimină în două zile. Efectul de lungă durată se asigură prin eliminarea treptată a substanţei active din depozitele formate în ţesutul conjunctiv. Eficienţa produsului nu este afectată de îmbăierea animalului sau de lungimea şi starea blănii.

Indicatii
Produsul PET-SPOT C este recomandat pentru combaterea puricilor la câini prin aplicarea unei doze unice, direct pe piele. Aceasta asigură protecţie timp de 3-4 săptămâni.

Mod de folosire
Tratamentul cu PET-SPOT C se face printr-o singură aplicare, direct pe piele. Modul de aplicare: Se scoate tubul din ambalaj şi se poziţionează vertical, evitând orientarea lui spre faţă. Se îndepărtează capacul prin răsucire. Se separă blana animalului dintre omoplaţi până se vede pielea. Se aplică toată soluţia prin pipetare repetată direct pe piele, ţinând tubul perpendicular pe gât. Doze: Dacă nu sunt alte prescrieri, tratamentul se va aplica după următoarea schemă de dozare: Talia Doză soluţie PET-SPOT C mg Fenthion/kg greutate corporală CâINI 3-7 kg O pipetă cu 0,4 ml sol. (80 mg Fenthion) 11,4 - 26,7 7-15 kg O pipetă cu 0,7 ml sol. (140 mg) 9,3 - 20 15-25 kg O pipetă cu 1 ml sol. (200 mg Fenthion) 8 - 13,3 25-45 kg O pipetă cu 2 ml sol. (400 mg Fenthion) 8,8 - 16 > 45 kg 2 pipete cu câte 2 ml sol. (800 mg Fenthion) < 17,7 A doua doză se va aplica, dacă este nevoie, numai la 3-4 săptămâni.

Contraindicatii si precautii
Nu se aplică tratamentul cu PET-SPOT C: câinilor în vârstă de până la 6 luni şi în greutate corporală de sub 3 kg; căţelelor gestante cu 1 săptămână înainte de fătare; animalelor bolnave, stresate şi convalescente; altor animale în afară de câini. În cazul reinvaziei de purici se aplică altă doză, nu mai devreme de 4 săptămâni. Se recomandă efectuarea tratamentului în cursul serii, astfel încât până dimineaţa se obţine absorbţia completă a medicamentului la locul aplicării. În următoarele 3 zile de la aplicarea soluţiei PET-SPOT C se va evita atingerea şi tunderea blănii pe locul respectiv. Pe locul aplicării produsului pot apărea iritaţii, căderea părului, mâncărimi. În aceste cazuri animalul trebuie spălat cu săpun moale şi apoi limpezit cu multă apă. În unele cazuri pot apărea anorexie, vomă, diaree şi tuse intermitentă. Dacă simptomele persistă, se va consulta medicul veterinar. PET-SPOT C nu se administrează căţelelor gestante, înainte de fătare cu aproximativ o săptămână. Cu 10 zile înainte şi 10 zile după aplicarea tratamentului nu se vor utiliza alţi inhibitori de colinesterază, derivaţi de fenotiazină (ex. neuroleptice) şi relaxanţi musculari (ex. succinildicolină). În cazul supradozării neintenţionate, pe lângă efectele secundare, pot apărea fenomene de intoxicare: mioză, hipersalivare, stări de vomă, diaree sau spasme. În acest caz, se foloseşte ca antidot Atropina intravenos sau intramuscular, în doze începând cu 0,3 mg/kg, funcţie de simptome. Dozările repetate se sistează în momentul opririi salivării. După atropinizare, în caz de nevoie, se vor folosi reactivatori de colinesterază (ex. Toxogonina sau Pralidoxima). Fenthionul este incompatibil cu agenţii reducători puternici, cu care poate reacţiona

Timp de asteptare
Nu este cazul.

Conditii de pastrare
A se păstra la temperatură mai mică de 25°C, în ambalajul original, ferit de îngheţ şi protejat de lumină directă.

Ambalaj
Ambalaje cu câte 3 doze (3 tuburi-pipetă din material plastic opac) a câte: - 0,40 ml soluţie PET-SPOT C; - 0,70 ml soluţie PET-SPOT C; - 1,00 ml soluţie PET-SPOT C; - 2,00 ml soluţie PET-SPOT C.

 


 
Produse similare

Email: info@semmax-vetmag.ro

 
Promotii