Telefon: 0735.174.262

Acasa | Contact | Login

Cos cumparaturi

Produse: 0

Total: 0,00 Lei

IVER-MIXPret: 0,00 RON (TVA inclus)

0735.174.262

Email: info@semmax-vetmag.ro

Scurta Descriere
60 mg/g premix pentru suine

Compozitie
1 g pulbere solubilă conţine: Ivermectină............................60 mg Excipienţi: amidon de porumb.

Actiune
IVER-MIX premix prin componenta sa activă – ivermectină, acţionează atât asupra endoparaziţilor (nematode), cât şi asupra ectoparaziţilor suinelor. Ivermectina este un derivat al avermectinei, izolată din produsul obţinut prin fermentarea unei actinomicete numită Streptomyces avermitilis. La nematode, ivermectina stimulează elaborarea de GABA (acid gamma aminobutiric), la nivelul sinapselor neuronale şi intensifică legătura GABA la receptorii specifici întrerupând astfel transmiterea influxului nervos la nivelul joncţiunilor nervoase, paralizând şi omorând parazitul. La artropode, întreruperea influxului nervos se produce la nivelul sinapsei neuro-musculare. Aceasta conduce la paralizia şi moartea parazitului. IVER-MIX premix se acumulează în special la nivelul urechii, mai precis în cerumenul auricular, acolo unde Sarcoptes scabie var. suis are abilitatea de a se adăposti şi unde celelalte produse nu reuşesc să fie eficiente.

Indicatii
IVER-MIX premix se administrează pentru controlul şi tratamentul următoarelor parazitoze produse de: - Nematode gastrointestinale: Ascaris suum, Hyostrogylus rubidus,Oesophagostomum spp Strongyloides ransomi, Trichocephalus suis. - Nematode pulmonare: Metastrongylus spp. - Nematode renale: Stephanurus dentatus. – Păduchi: Haemotopinus suis. - Acarieni: Sarcoptes scabiei var. suis.

Mod de folosire
Doza zilnică recomandată este de: 0,1 mg s.a./kg g.c/zi, timp de 7 zile consecutiv. Purcei cu greutatea până la 20 kg: - 25 g IVER-MIX/ tona de furaj/zi timp de 7 zile consecutiv; Porci cu greutatea cuprinsa intre 21 şi 60 kg: - 31 g IVER-MIX/zi timp de 7 zile consecutiv Porci cu greutatea cuprinsa intre 61 şi 100 kg: - 55 g IVER-MIX/zi timp de 7 zile consecutiv Porci cu greutatea mai mare de 101 kg: - 53 g IVER-MIX/zi timp de 7 zile consecutiv. Dacă animalele nu prezintă o ameliorare a stării de sănătate se va consulta medicul veterinar pentru reevaluarea diagnosticului.

Contraindicatii si precautii
Poate fi utilizat în perioada de gestaţie sau lactaţie. Doza toxică este de 20 până la 40 de ori mai mare decât doza recomandată pentru tratament (0,1 mg s.a./kg g.c/zi) şi produce cu greu semne clinice – manifestate prin simptome parasimpaticotonice (letargie, ataxie, tremurături musculare şi midriază). Antidotul specific este picrotoxina, care este un antagonist GABA. Produsul nu trebuie administrat ca atare.

Timp de asteptare
Carne şi organe: 5 zile.

Conditii de pastrare
A se păstra la temperatură mai mică de 25°C. A se feri de îngheţ. A se proteja de lumină directă. A se păstra în loc uscat.

Ambalaj
Produsul este ambalat în pungi din polipropilenă multistrat cu 50, 100, 200, 500 g, 1 kg sau saci PE/hărtie cu 5 kg, 10 kg, 15 kg produs.

 


 
Produse similare

Email: info@semmax-vetmag.ro

 
Promotii