Telefon: 0735.174.262

Acasa | Contact | Login

Cos cumparaturi

Produse: 0

Total: 0,00 Lei

HELMIX FPret: 0,00 RON (TVA inclus)

0735.174.262

Email: info@semmax-vetmag.ro

Scurta Descriere
5 g/100 g – pulbere orală pentru suine şi păsări

Compozitie
100 g pulbere conţin:
Flubendazol................................................. 5 g
Excipienţi:
Amidon q.s.ad. ........................................ 100 g

Actiune
Flubendazolul este un antiparazitar antihelmintic din grupa benzimidazolilor (albendazol, mebendazol).
La suine este activ contra stadiilor mature şi imature ale nematodelor din tractul gastro-intestinal, inclusiv a larvelor migratoare de Ascaris suum şi a helminţilor localizaţi în plămân. La păsări, este activ asupra nematodelor gastro-intestinale, cestodelor şi în particular asupra helminţilor cu localizare traheală. Flubendazolul distruge nu numai formele adulte ale paraziţilor, ci şi stadiile larvare aflate în migraţie în corpul animalului. De asemenea, are efect ovocid.

Indicatii
Se recomandă în tratamentul helmintozelor produse de următorii paraziţi:
- La suine: Ascaris suum, Hyostrongylus rubidus, Oesophagostomum spp. Trichocephalus spp., Trichinella spiralis, Metastrongylus spp., Strongyloides ransomi.
- La păsări: Ascaridia galli, Heterakis gallinae, Capillaria spp., Amidostomum anseris, Trichostrongylus spp., Syngamus trachea, Railletina spp.

Mod de folosire
Pulberea se administrează pe cale orală, încorporată în mâncare (furaj concentrat).
Suine:
- Tratament în grup: doza este de 600 g HELMIX F / tona de furaj (30 g Flubendazol / tona de furaj) timp de 5-10 zile, funcţie de tipul şi nivelul infestaţiei.
- Tratament individual: se încorporează HELMIX F în furaj, astfel încât să se asigure doza de 5 mg Flubendazol/kg greutate vie - respectiv 2 g HELMIX F/20 kg greutate vie - administrare unică.
Pentru tratamentul trichinelozei doza este de 1,2 kg HELMIX F/tona de furaj, timp de 7 zile, în cazul tratamentului în masă sau 4 g HELMIX F/20 kg greutate vie (200 mg Flubendazol/20 kg greutate vie), timp de 5 zile, în cazul tratamentului individual.
Frecvenţa tratamentului: de 2 ori pe an sau la recomandarea medicului veterinar.
Păsări:
- broileri, găini, gâşte: 600 g HELMIX F / tona de furaj (30 g Flubendazol / tona de furaj), timp de 7 zile consecutiv. În caz de infestare cu Railletina spp. se încorporează 1,2 kg HELMIX F / tona de furaj (60 g Flubendazol / tona de furaj).
- curci: 400 g HELMIX F / tona de furaj (20 g Flubendazol / tona de furaj), timp de 7 zile consecutiv.
Frecvenţa tratamentului: în cazul unor premize de infestare, este necesar a se repeta tratamentul la intervale de 3 săptămâni.

Contraindicatii si precautii
Nu se administrează la porumbei şi la papagali. Nu se administrează la animalele şi la păsările care prezintă hipersensibilitate la flubendazol sau la oricare dintre componenţii produsului. Produsul se va administra numai la suine şi păsări
Flubendazolul este în general bine tolerat. Rareori s-au semnalat dureri abdominale, stări de vomă şi diaree cu caracter trecător. HELMIX F poate fi administrat în siguranţă animalelor gestante şi în lactaţie. La păsări tratamentul cu HELMIX F chiar şi cu o doză de 3 ori mai mare decât cea prescrisă nu influenţează ouatul, calitatea ouălor sau calitatea puilor eclozaţi. HELMIX F nu este toxic. Chiar şi la supradozări considerabile nu se produc efecte secundare.

Timp de asteptare
Carne: suine, păsări – 14 zile;
Ouă – 7 zile.

Conditii de pastrare
A se păstra la temperatură mai mică de 25°C. A se proteja de lumină.

Ambalaj
Pungi din polipropilenă multistrat laminată metalic a câte 50 g, pungi de polietilenă multistrat a câte 60 g, 100 g, 250 g, 600 g şi 1 kg şi saci de polietilenă/ hârtie care conţin 10 kg şi 20 kg produs.

 


 
Produse similare

Email: info@semmax-vetmag.ro

 
Promotii